Verhoog kans op zwangerschap met mediterraans dieet.

Home » gezond eten en afvallen » Verhoog kans op zwangerschap met mediterraans dieet.

Volgens Amerikaanse onderzoekers zouden vrouwen die graag zwanger willen worden er goed aan doen om een mediterraans dieet te volgen, dit zou nl de kans op zwanger worden verhogen met name bij vrouwen die in IVF behandelingen krijgen.

De verhoogde kans op zwangerschap ontstaat doordat een mediterraans dieet bestaat uit veel onverzadigde vetten zoals: olijfolie en advocado’s dat stellen de wetenschappers van de Harvard school of Public Health. Jorge Chavarro (hoofdonderzoeker) onderzocht het voedingspatroon van 147 vrouwen die ten tijde van het onderzoek in een IVF traject zaten.

Uit dit onderzoek concludeerde hij dat vrouwen die veel enkelvoudige onverzadigde vetten binnenkregen, een 3 maal hogere kans op een geslaagde IVF behandeling hadden dan vrouwen die minder van deze vetten aten.

Wat is het Mediterrane dieet?

Volgens de onderzoeker komen deze vetten veelvuldige voor in het mediterrane dieet. Verder zegt hij dat als men eenmaal zwanger is het ook nog eens erg goed is om het dieet voort te zetten gedurende de zwangerschap, zie het bericht over mediterraans eten goed voor ongeboren kind.

Bij het mediterrane dieet is olijfolie de primaire bron van vet en bevat een gematigde hoeveelheid vlees, vis, zuivel, eieren en gevogelte. Traditionele kenmerken van het mediterrane dieet zijn plantaardig voedsel, fruit, peulvruchten, noten en groente.

Wil jij het mediterraan dieet ook eens proberen. Klik op de link.


Comments are closed.

Volg ons ook op Twitter

Can not get latest tweets

Like Mediterraan Dieet

Mediterraan Dieet.net
Wordpress SEO Plugin by SEOPressor