Ongeboren kind heeft veel baat bij mediterraan eten.

Home » gezond afvallen » Ongeboren kind heeft veel baat bij mediterraan eten.

Wanneer je zwanger bent doe je er goed aan om een mediterraan dieet met veel groente, fruit, vis en plantaardige olie te volgen.

Uit een onderzoek van het Erasmus MC te Rotterdam kwam naar voren dat dit dieet een gunstige invloed heeft op de groei van je ongeboren kind

Gezond Voedingspatroon.

Sarah Timmermans (onderzoekster) gebruikte informatie uit “Generation R” een groontschalig bevolkingsonderzoek in de regio Rotterdam. Door het voedingspatroon van vrouwen rond de bevruchting en in de eerste weken van de zwangerschap over de gegevens van de gezondheid van het ongeboren kind te leggen kwam zij tot deze conclusie.

Daarnaast kwam ook naar boven dat wanneer zwangere vrouwen die in de eerste drie maanden veel vlees, aardappelen en vette saus eten een hogere kans op een baby met een te laag geboortegewicht hebben.

Te Licht geboortegewicht meer kans op hart- en vaatziekten.

Uit eerder onderzoek is al naar voren gekomen dat kinderen die een te laag geboorte gewicht hadden, op latere leeftijd vaker hart- en vaatziekten krijgen. Timmermans stelt dan ook dat betere voorlichting over het belang van gezonde voeding, zoals een mediterraans dieet, de Nederlandse bevolking een stuk gezonder kan maken.

Wil jij het mediterraan dieet ook eens proberen. Klik op de link.


Volg ons ook op Twitter

Can not get latest tweets

Like Mediterraan Dieet

Mediterraan Dieet.net
Wordpress SEO Plugin by SEOPressor