Hoeveel koolhydraten per dag?

Home » Hoeveel koolhydraten per dag » Hoeveel koolhydraten per dag?

Hoeveel koolhydraten per dag mag ik?

hoeveel-koolhydraten-per-dag

Wat is de max? Jouw lichaam heeft een zekere hoeveelheid koolhydraten nodig. Dit verschilt echter per persoon. Een korte uitleg;

Koolhydraten is de verzamelnaam voor zetmeel en suikers. Deze leveren energie. Maar voordat dit kan gebeuren, moeten ze eerst afgebroken worden tot glucose.

Glucose is een brandstof om je hersenen en spieren te laten werken. Het is belangrijk dat je genoeg producten eet die koolhydraten bevatten. Maar te veel is niet goed.

Door al die glucose voel je je even goed. Een klein deel wordt gebruikt om je hersenen en spieren te laten werken. Het grootste deel wordt echter niet gebruikt. Dit teveel aan glucose wordt door je lichaam omgezet in reservestoffen zoals vet.

De oplossing voor hoeveel koolhydraten per dag je mag.

Langzame koolhydraten geven je voor langere tijd energie. Samen met de vezels zorgen ze ervoor dat je niet zo snel honger hebt. Dus eet vezelrijk voedsel met de juiste koolhydraten.

Maar moet ik dan mijn eetpatroon compleet aanpassen?

Het antwoord daarop is gelukkig; Nee dit betekent niet dat je je eetpatroon moet omgooien om toch de juiste hoeveelheid vezels en koolhydraten binnen te krijgen.

Je moet enkel in gedachten houden regelmatig licht verteerbaar voedsel te eten en voedsel dat veel vezels bevat.

Er is onlangs een dieet plan ontwikkeld dat gekenmerkt wordt door deze manier van eten. Het is een gezond voedings model dat constant aanwezig is geweest in de zuidelijke landen van Europa, maar niet in de hoger gelegen landen.

Het Mediterrane dieet is gebaseerd is op de verschillende keukens uit Spanje, Portugal, Frankrijk en Griekenland.

Het bestaat voornamelijk uit olijfolie, granen, vers of gedroogd fruit, groenten, vis, zuivel, vlees, vele kruiden en specerijen en staat sinds kort zelfs op UNESCO’s immaterieel erfgoedlijst.

Het dieet zorgt er voor dat je op een verantwoorde manier je streef gewicht bereikt en dit ook op langere termijn kunt behouden.

Bezoek de website op Mediterraandieetplan.nl Of klik hier voor meer informatie


Comments are closed.

Volg ons ook op Twitter

Can not get latest tweets

Like Mediterraan Dieet

Mediterraan Dieet.net
Wordpress SEO Plugin by SEOPressor