Gezond eten en Afvallen

Home » gezond afvallen » Gezond eten en Afvallen

Hoe kun je Gezond eten en Afvallen?

De gezondste manier om gewicht te verliezen is niet door een crash dieet en niet door extreem veel bewegen. Het lichaam houdt van normale veranderingen op het gebied van voeding en lichaamsbeweging.

Bijvoorbeeld, iemand die jarenlang weinig beweging heeft gehad, moet niet opeens elke dag gaan hardlopen. Dit zal niet gezond zijn voor je lichaam en als je je blesseert kun je gedemotiveerd raken om er mee door te gaan.

Hetzelfde geldt voor mensen die plotseling beginnen minder te eten. Diëten die strenge beperkingen opleggen kunnen leiden tot een tekort aan voedingsstoffen en vitaminen die uw lichaam nodig heeft.

Dus, als je gewicht wilt verliezen, wat moet je dan doen?

Je lichaam maakt gebruik van voedsel voor energie. Eventuele overtollige energie wordt opgeslagen als vet. Dit betekent dat als je meer voedsel eet dan je lichaam nodig  heeft voor dagelijkse activiteiten en het onderhoud van de cel heeft, zult u overgewicht krijgen.

Om gewicht te verliezen, moet u uw lichaam gebruik laten maken van deze opgeslagen vetten. De meest effectieve manier om dit te doen is:

– Verminder de hoeveelheid calorieën die je eet.

Vis-bevat-gezonde-vetten

– Verhoog het niveau van activiteit.

Dit is de reden waarom deskundigen spreken over gewichtsverlies in termen van dieet en lichaamsbeweging. Al blijft de eerste de belangrijkste factor.

Wijzigingen worden het best geleidelijk ingevoerd.

Kleine veranderingen kunnen een groot verschil maken. Een extra koekje per week kan leiden tot 2,5 kilo per jaar. Verwijder dat koekje uit uw dieet en u zult dezelfde hoeveelheid verliezen.

In de Mediterrane landen weten de mensen niet beter dan dat ze gezond, maar vooral ook lekker eten. In landen als Griekenland, Italië, Spanje en Portugal ligt het percentage overgewicht en hart en vaatziekten zeer laag.

Dit heeft te maken met hun eetgewoonten, dat ook vaak beschreven wordt als Het Mediterraan Dieet. Het dieet heeft zich al talloze keren bewezen en is vooral geschikt als je op een gezonde en verantwoorde manier gewicht wilt verliezen.

Mediterraan-Dieet-Plan


Comments are closed.

Volg ons ook op Twitter

Can not get latest tweets

Like Mediterraan Dieet

Mediterraan Dieet.net
Wordpress SEO Plugin by SEOPressor