Gezond Afvallen

Home » gezond afvallen » Gezond Afvallen

Gezond afvallen is een slimme manier om gewicht te verliezen.

Je wilt gezond afvallen, maar simpelweg minder eten is daarvoor niet de oplossing. Je lichaam heeft alle voedingsstoffen die je nu binnenkrijgt hard nodig en daarom is het niet verstandig om gewoon maar te stoppen met het eten van bepaalde dingen.

Hoe kun je dan op een gezonde manier je streefgewicht bereiken en dit ook behouden?

Wellicht wist je dat mager vlees en vis minder vetten bevatten, dat is geen geheim. En verse groenten bevatten weinig suikers, dus minder calorieën en meer antioxidanten, vitamines en mineralen die belangrijk zijn voor een gezond lichaam.

Bleekselderij bijvoorbeeld. Het ontdoet het lichaam van een teveel aan kooldioxide, wat vooral belangrijk is als je in de stad of in de buurt van de stad woont en vervuilde lucht inademt. Verder bevat het veel water, een beetje kalium, foliumzuur en vitamine C. Zo bevat bijna elke groente wel stoffen die je lichaam nodig heeft.

Vraag je je wel eens af waarom de mensen in Zuid-Europa er zo gezond uitzien en zo’n hoge leeftijd bereiken? Misschien wel.

Het antwoord daarop is;  In de zuidelijke landen weten de mensen niet beter dan dat ze gezonde en vooral ook lekkere producten gebruiken. Met deze producten en ingrediënten bereiden ze regelmatig de heerlijkste gerechten.

Ook hapjes en drankjes, zoals gebakken broodjes, olijven, verschillende kazen of een glaasje wijn zetten ze graag op tafel. Dit geheel wordt ook wel de mediterrane keuken genoemd.

De Mediterrane keuken bestaat o.a. uit de vele verschillende keukens uit Spanje, Italië, Portugal en Griekenland en een deel van het zuiden van Frankrijk, ook al wordt de invloed van Frankrijk op de mediterrane keuken nogal eens overschat.

De traditionele keukens van deze regio’s ontstonden voornamelijk door het gebruik van verse producten uit de omgeving, dit zijn onder andere varkensvlees, schapenvlees, kazen, peulvruchten, paddenstoelen, noten, vis en zeevruchten.

De mediterrane bevolking waardeert haar eigen keuken met name om de versheid en kwaliteit van de gebruikte producten, die je nu gelukkig ook hier makkelijk in je supermarkt vindt.

De mediterrane keuken of het zogenaamde mediterrane dieet wordt beschouwd als één van de gezondste en voorkomt onder andere hart- en vaatziekten. Een recente studie heeft vastgesteld dat het dieet leidt tot een afname van lichaamsgewicht en cholesterol en mogelijk een sleutel tot een lang leven kan zijn.

Meer informatie over het Mediterraan Dieet is te vinden op Mediterraandieetplan.nl


Comments are closed.

Volg ons ook op Twitter

Can not get latest tweets

Like Mediterraan Dieet

Mediterraan Dieet.net
Wordpress SEO Plugin by SEOPressor