De Mediterraanse keuken bevordert de gezondheid

Home » De Mediterrane Keuken » De Mediterraanse keuken bevordert de gezondheid

Het Mediterrane voedingspatroon is niet zomaar een dieet. Het is een manier van leven voor veel mensen, en studies tonen aan dat het erg gezond is voor het lichaam. Nieuw onderzoek toont tevens aan dat het ook goed is voor je mentale gesteldheid.

Het dieet zit vol met fruit, groenten, vlees, vis, olijfolie en noten. Een recente studie stelt dat het mogelijk een sleutel tot een lang leven kan zijn. Andere onderzoeken geven aan dat het Mediterrane dieet leidt tot een afname van lichaamsgewicht en cholesterol, en het wordt in verband gebracht met een kleinere kans op ziekten en een verbeterd welzijn.

De nieuwe studie zegt dat mensen die het Mediterrane voedingspatroon volgen hoger scoren op de resultaten van een vragenlijst over de kwaliteit van leven in termen van fysiek en mentaal welzijn.

“Het Mediterrane dieet is een belangrijke factor die geassocieerd wordt met een betere kwaliteit van het leven en kan worden gezien als een gezond voedingspatroon,” zegt onderzoeker Patricia Henríquez Sánchez van University of Las Palmas de Gran Canaria. “De progressieve veroudering van de populatie in ontwikkelde landen maakt het interessanter om de factoren te vinden die de kwaliteit van leven en de gezondheid van de populatie kunnen bevorderen.”

wijn-en-fruit

zo nu en dan een glas wijn is goed voor de bloedsomloop


Comments are closed.

Volg ons ook op Twitter

Can not get latest tweets

Like Mediterraan Dieet

Mediterraan Dieet.net
Wordpress SEO Plugin by SEOPressor